Home Actualitate România va avea teste pentru depistarea virusului din China

România va avea teste pentru depistarea virusului din China

by Antonia Mocanu
0 comment

În perioada următoare, românii vor beneficia de teste pentru depistarea virusului care a dus la moartea a nouă persoane în China. Conform experților, șansele ca acesta să sa fi transmis în România sunt mici, însă nu exclud măsuri de precauție. Testările vor fi efectuate la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

 „În momentul de față au devenit disponibile teste pentru identificarea infecției cu acest virus, dar gândiți-vă că discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi. Deci există un acces limitat la teste, în momentul de față. Dar cred că în curând vom avea și în țară nostra și poate chiar la Institutul „Matei Balș”, teste care să poată depisteze acest tip de virus”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila.

Autoritățile sanitare chineze au declarat faptul că 440 de cazuri au fost confirmate în țară, în provincia Hubei, orașul în care a fost depistat virusul la finalul anului 2019.

Sursa foto: nytimes.com

related posts

Leave a Comment