Home Actualitate Neuronii artificiali pot repara circuitele nervoase din creier?

Neuronii artificiali pot repara circuitele nervoase din creier?

by Antonia Mocanu
0 comment

Pacienții care suferă de paralizie sau de alte probleme cu sistemul nervos ar putea beneficia de un lucru inedit. Oamenii de știință au creat astfel de neuroni are ar putea fi implantați la astfel de pacienți.

Neuronii bionici pot primi semnale electrice de la celule nervoase sănătoase şi le pot procesa în fel natural, după care pot trimite noi semnale celorlalţi neuroni. Una dintre primele aplicaţii ar putea fi tratarea unei forme de insuficienţă cardiacă petrecută atunci când un circuit neuronal de la baza creierului se deteriorează din cauza vârstei sau a bolilor şi nu mai poate trimite semnalele electrice corecte pentru ca inima să pompeze sânge normal.

„Orice zonă care se confruntă cu o boală degenerativă, precum boala Alzheimer, acolo unde neuronii nu mai trimit impulsuri din cauza vârstei, bolii, sau leziunilor, poate fi ajutată de un implant de neuroni artificiali care să facă treaba neuronilor naturali afectaţi”, spune Alain Nogaret, fizicianul care a condus proiectul la Universitatea din Bath.

Neuronii artificiali pot fi inserați în microcipuri late de câțiva milimetri, ce vor fi implantați direct în creier și care prin interceptarea semnalelor călătoresc între creier și mușchii piciorului.

Sursa foto: raportuldegarda.ro

related posts

Leave a Comment