Home Actualitate Lanț uman în semn de protest, la Constanța

Lanț uman în semn de protest, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Cazul pacientei de 70 de ani care a murit în Urgența Spitalului din Constanța a sensibilizat întreaga comunitate. La sfârșitul săptămânii, zeci de oameni s-au adunat în fața unității medicale, formând un lanț uman pe Bulevardul Tomis. Foști pacienți ai spitalului s-au ținut de mâini într-un protest tăcut, ca să atragă atenția asupra cazurilor ce sfârșesc dramatic. Și-au spus durerea și au sperat că odată și-odată lucrurile se vor îndrepta.

Astăzi sunt aici pentru această doamnă care și-a pierdut viața, pentru acel băiat care a rămas fără mama și pentru prietena mea care a murit la trei zile după naștere, căreia i-a rămas un copil, a rămas o mamă cu lacrimi în ochi, un soț singur… E dezastruos !”, a menționat un participant la manifestație.

Cazul a revoltat zeci de oameni care s-au adunat în fata Spitalului. Fiecare protestatar a adus cu el povestea unei tragedii din propria familie. Nu este prima dată când Spitalul Județean din Constanța se află în fața unui scandal. De-a lungul anilor, mămicile au reclamat lipsa igienei în secția de pediatrie, sau indiferența medicilor în alte secții din spital.

“Protestez pentru tatăl meu care se află în comă profundă din cauză că nu a fost operat la timp. A fost trimis acasă cu leucocite 16.000, l-am adus a doua oară la spital și-a fost ținut 5 zile până să fie operat. A făcut septicemie și acum este-n comă profundă – nu mai are nicio șansă”, a precizat un alt participant la lanțul uman din fața spitalului.

Mai mulți pacienți au acuzat spitalul de malpraxis, iar unii au ajuns până în Tribunal cu cazurile lor. Cu toți aceștia rezonează protestatarii care au format lanțul uman pe Bulevardul Tomis și au cerut să vadă o schimbare. Au dorit să trasmită un mesaj asistentelor și medicilor din Spitalul Județean Constanța: să ia atitudine dacă văd că nu există personal medical suficient, ori dacă sunt nemulțumiți de condițiile de lucru.

De cealaltă parte, medicii din Urgență se apără și spun că sunt supraaglomerați. Într-o singura zi au în urgență peste 450 de pacienți, iar personalul medical este insuficient pentru a-i trata pe toți în timp scurt.

Sursa foto: libertatea.ro

related posts

Leave a Comment