Home Actualitate Zona de promenadă din Portul Tomis, redată circulației pietonale

Zona de promenadă din Portul Tomis, redată circulației pietonale

by Antonia Mocanu
0 comment

Din cursul zilei de astăzi, persoanele care aleg să facă o plimbare pe faleza Cazinoului, pot face acest lucru până la plaja Modern. Locurile de parcare adiacente digului au fost desființate pentru a prelungi promenada de pe faleza Cazinoului până în zona pietonală din Portul Tomis. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei de Circulație.

O zonă intens circulată, unde traficul pietonal se desfășura cu dificultate, iar ceea ce în trecut poate fi caracterizată ca fiind o  plimbare pe faleză ce devenea o cursă cu obstacole, unde constănțenii, dar și turiștii erau nevoiți să se strecoare printre autoturismele parcate, iar în unele cazuri chiar pe carosabil, riscând să fie accidentați, acum a devenit un loc perfect pentur plimbare.

Spațiul ocupat de autovehicule va putea fi folosit de pietoni. Zona a fost delimitată corespunzător prin montarea stâlpilor pentru protecția pietonilor. De asemenea, a fost aplicat marcajul hașurat pentru a semnaliza noua reglementare rutieră.

Spațiul public reprezintă o resursă pentru orașul Constanța, iar municipalitatea  își propune să identifice soluții care să permită utilizarea cât mai eficientă și echitabilă a zonelor publice.

related posts

Leave a Comment