Home Actualitate Angajații ARSVOM au protestat din nou

Angajații ARSVOM au protestat din nou

by Antonia Mocanu
0 comment

Angajații ARSVOM au ieșit din nou în stradă, în fața Prefecturii. Aproximativ 100 de persoane au protestat împotriva deciziei de desființare a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. Solicitarea lor este una singură: Guvernul să intervină la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, și ARSVOM să nu fie desființată.

Această acțiune se înscrie în cadrul manifestațiilor organizate ca urmare a deciziei Ministerului Transporturilor de a desființa Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, dar și după ce DNA  a anunțat că fostul director este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și luare de mită. Cu toate acestea, scafandrii ARSVOM susțin că desființarea este imposibilă, mai ales pentru că existența instituției este obligatorie conform Tratatului de preaderare al României la Uniunea Europeană, dar și pentru că IGSU nu are niciun acord recunoscut de Organizația Maritimă Internațională.

În jur de 200 de oameni lucrează la ARSVOM. Și potrivit sindicaliștilor, această instituție funcţionează ca entitate civilă, neputând fi în subordinea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Dobrogea. În acest fel, în cazul în care este solicitată să poată interveni şi în apele teritoriale ale statelor vecine. În cazul în care ar ajunge în curtea IGSU, ar deveni structură militară, iar lucrurile s-ar schimba radical.  

Angajații ARSVOM sunt specializați, printre altele, în operațiunile de salvare pe mare, în dezeșuarea  navelor și a epavelor, stingerea incendiilor navale și spargerea gheții pe căile navigabile.  

related posts

Leave a Comment