Home Actualitate Cetățile Dobrogei, la un click distanță

Cetățile Dobrogei, la un click distanță

by Antonia Mocanu
0 comment

Cetățile din Dobrogea, acum la un clik distanță de tine. Turiștii aflați în vacanță pe litoral vor putea vizita principalele cetăți din Dobrogea fără să mai fie nevoiți să parcurgă zeci de kilometrii până la ele. Asta sigur dacă timpul nu le permite. O vor putea face în mod interactiv prin intermediul unui website lansat de curând și în care sunt prezentate 12 cetăți din Dobrogea. Este vorba de  un proiect cultural inedit care își dorește reintroducerea în circuitul turistic al celor mai vechi așezări dobrogene.

Proiectul, intitulat chiar „Harta interactivă a cetăților din Dobrogea” își dorește îmbunătățirea și extinderea accesului localnicilor, dar și turiștilor români și străini deopotrivă la cele mai importante obiective de patrimoniu istoric din Dobrogea. Iar acest lucru este făcut prin intermediul noilor tehnologii. Site-ul este unul bilingv, român-englez și este accesibil inclusiv de pe telefonul mobil.

Site-ul prezintă 12 dintre cele mai importante situri arheologice din județele Constanța și Tulcea într-o hartă interactivă. Cele 12 puncte de reper sunt: Tomis, Callatis, Histria, Adamclisi, Capidava, Carsium, Ibida, Argamum, Noviodunum, Halmiris, Ulmetum și Enisala. Pe site se găsește și harta administrativă și geografică a Dobrogei, cu forme de relief, cursuri de apă, localități, drumuri, iar printr-un simplu click puteți accesa extrem de rapid și comod fiecare sit arheologic în parte.

Site-ul le oferă turiștilor posibilitatea descoperirii sau redescoperirii unei părți fundamentale a istoriei noastre.

Vorbim așadar de un demers cultural și turistic în același timp. În țări precum Grecia, Turcia, Italia sau Spania, autoritățile profită de aceste vestigii și atrag anual sute de mii de turiști, iar veniturile din acest sector sunt substanțiale.

„Am fost întotdeauna  interesată de aceste lucruri. Iubesc tot ceea ce înseamna lumea arheologiei, a istoriei, această modalitate de a prezenta o regiune”, a precizat o turistă.

„Mi se pare o idee excelentă și foarte interesantă. Imi place, chiar imi place. Să aduci totul impreună cu doar un click”, a declarat o altă turistă.

Realizatorii acestui proiect sunt convinși că cei care vor vedea pe site minunile din Dobrogea vor dori să le vadă și în realitate și cu siguranță că nu vor regreta.  

related posts

Leave a Comment