Home Actualitate Veşti bune pentru pensionari!

Veşti bune pentru pensionari!

by Florentina Lup
0 comment

Compania Naţională Poşta Română a început distribuirea pensiilor şi face demersuri pentru a finaliza achitarea într-un interval cât mai scurt. De asemenea, compania a stabilit o procedură de lucru specială pentru gestionarea situaţiei particulare de la Suceava, acolo unde municipiul şi 8 comune se află în carantină.


,,Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toţi poştaşii din ţară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede faţă de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de Sărbătorile Pascale.”, a declarat Horia Grigorescu, director general Poşta Română.


Pe toată perioada realizării activităţii, factorii poştali vor avea asupra lor legitimaţii şi adeverinţe de la angajator, completate şi semnate. Toţi factorii poştali sunt echipaţi corespunzător, cu măşti, mănuşi şi dezinfectant, şi au fost instruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la uşile oamenilor. Aceştia vor respecta distanţa de 2 metri faţă de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care aceştia nu deţin unul propriu, va fi pus la dispoziţie de către poştaş. Durata operaţiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar.


related posts

Leave a Comment