Home Actualitate Totul va fi bine ! Este mesajul unei fetiţe ce se află în carantină la Techirghiol

Totul va fi bine ! Este mesajul unei fetiţe ce se află în carantină la Techirghiol

by Crina Matei
0 comment

Stigmatizate de teama tuturor celor care îi văd ca pe o sursă de infecție cu noul coronavirus, 450 de suflete salvate din iadul italian au fost adăpostite în Sanatoriul Balnear de la Techirghiol. Sunt foste asistente, cameriste, oameni cu probleme medicale, copii, toți ajunși acum la liman, cu un pas mai aproape de locul căruia îi spun casă. Abia după 14 zile îi vor putea îmbrățișa pe cei dragi. Până atunci, acestea sunt două dintre poveștile lor.

“Bună, sunt Alesia, din camera 608! Vă mulţumesc pentru toate cadourile primite şi pentru tot ce faceţi pentru mine. Sunteţi minunaţi cu toţii ! Totul va fi bine !”

Alesia are doar 9 ani și a venit împreună cu mama ei din Italia, unde moartea ia sute de vieți în fiecare zi. Crede sincer cu nevinovația copilăriei că totul va fi bine, mai ales ca la capătul celor 14 zile de carantină își va revedea familia din București. În altă cameră, altă poveste te înfioară: cea a unei clujence care a reușit să ajungă la avionul salvator, a fost grav rănită într-un accident de muncă, iar acum e imobilizată la pat. Acum face zilnic kineto terapie, pe telefon, cu specialiștii sanatoriului.

Sasha Magdalena: “Aici la Techirghiol primesc asistenţă medicală prin telefon, sunt sunată de câteva ori pe zi, pentru a se asigura doamna doctor care este responsabilă de situaţia mea, că fac exerciţiile necesare pentru a-mi menţine piciorul, la o stare cât mai bună”

Oamenii care au grija lor au făcut tot ce le-a stat în putință să le ușureze suferința. Îi hrănesc cu ce au mai bun în cămară, țin cont de preferințele celor care vor să țină post, iar cei care și-au sărbătorit zilele de naștere în carantina au primit felicitari și torturi. Cinci astfel de aniversari au fost sărbătorite în sanatoriu.

În fiecare cameră se află televizor, frigider și chiar ceainice cumpărate special înainte de venirea carantinaților.

Roxana Almășan – managerul Sanatoriului Balnear Techirghiol: “cadrele medicale din sanatoriu sunt obişnuite. Au fost instruite şi echipate corespunzător”

12 dintre românii carantinați la Sanatoriul Balnear Techirghiol au fost diagnosticați cu Covid 19 și internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

related posts

Leave a Comment