Home Actualitate Ultimul câştigă!

Clubul de Înot Masters Timişoara, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, lansează o provocare, într-un format inedit, pentru adulţii care iubesc înotul. Este vorba despre ,,Make it back!”, un concurs în care câştigătorul nu este cel care ajunge primul, ci acela care reuşeşte să rămână ultimul în joc. Astfel, pe lângă antrenamentul muşchilor, competitorii îşi exersează răbdarea şi învaţă să-şi doze resursele fizice pentru a rezista până la finalul concursului. Evenimentul se va desfăşura, în data de 22 februarie, în bazinul ,,Bega” din Timişoara.

Proba constă în a înota repetitiv, în mai multe runde, pe o distanţă de 100 m. La un interval de timp prestabilit, se dă startul pentru a înota o nouă rundă de 100 m. Timpul limită în care trebuie finalizată prima rundă este de 2 min 30 s, iar apoi acesta scade cu două secunde pentru fiecare nouă rundă. Înotătorii care nu reuşesc să finalizeze runda în timpul limită alocat sunt eliminaţi din concurs. Este declarat câştigător ultimul înotător rămas în concurs.

Poate concura orice persoană care a împlinit 18 ani până la data evenimentului şi are o stare de sănătate potrivită unei astfel de provocări. Numărul de participanţi este limitat la 40 de persoane care vor concura individual, pe genuri şi grupe de vârstă. Înscrierile se fac online, până la data de 20 februarie, ora 23:00, la următoarea adresă web: http://timisoara.inot-masters.ro.

Într-un clasament european, referitor la practicarea activităţilor sportive de către adulţi (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codaşe între cele 28 de ţări ale UE, în condiţiile în care 60% dintre românii adulţi nu fac niciodată sport sau activităţi fizice, situaţia fiind mai rea doar în Bulgaria (78%), Malta (75%) şi Portugalia (64%).

related posts

Leave a Comment