Home Editorii noștri îți recomandă Sănătatea inimii: palpitaţiile

Sănătatea inimii: palpitaţiile

by Crina Matei
0 comment

57% din totalul deceselor înregistrate în România sunt cauzate de bolile cardiovasculare. De aceea orice semn pe care îl dă inima nu trebuie neglijat.  Palpitațiile la inimă sunt cel mai des resimțite în piept. Potrivit medicului Elvira Craiu nu există om care să nu fi simțit, măcar o dată în viață aceste senzaţii neplăcute.

Palpitațiile apar pe fond de stres sau anxietate, după un consum exagerat de cofeină, alcool, nicotină. Uneori, totuși, palpitațiile apar pe fondul unor boli cardiace și în asemenea situații pot avea semnificația unor tulburări de ritm serioase sau chiar grave.

dr Elvira Craiu, medic primar cardiolog: „ Aceste palpitații, dar pot fi localizate de către bolnavi și în gât sau epigastru. Indiferent unde sunt localizate, acestea ne dau o senzație neplăcută, deranjantă și uneori produc chiar panică și frică de moarte, deși nu durează foarte mult timp. ”

Atunci când palpitațiile apar în contextul unor boli cardiace, acestea sunt cel mai adesea expresia unei tulburări de ritm cardiac.

dr Elvira Craiu, medic primar cardiolog: „ toate bolile cardiace pot asocia palpitații, dar mai ales cardiopatia ischemică, infarctul miocardic, valvulopatiile, bolile cardiace „electrice”. La rândul lor, bătăile cardiace anormale, răspunzătoare de apariția palpitațiilor, sunt clasificate în funcție de originea lor în structurile cardiace și de durata lor: bătăi izolate, în salve sau tulburări de ritm cu durată mai lungă. ”

Pe scurt, palpitațiile, de cele mai multe ori, nu înseamnă o problemă gravă, dar dacă acestea persistă este bine să mergeţi la un medic.

Sursa foto: www.infocs.ro

related posts

Leave a Comment