Home Actualitate Ajutoare financiare pentru copiii nevăzători, la Constanţa!

Ajutoare financiare pentru copiii nevăzători, la Constanţa!

by Florentina Lup
0 comment

Trei elevi cu nevoi speciale au primit din partea primăriei Constanța ajutoare financiare în cuantum de peste 20 de mii de lei fiecare, pentru achiziționarea unor dispozitive speciale ce asigură suport audio și limbaj Braille la computer, tabletă sau smartphone.

Copiii cu deficienţe de vedere reușesc cu ajutorul acestor sisteme, care decodează informația vizuală și o prezintă într-o manieră accesibilă pe cale vizuală și tactilă, să depășească limitele impuse de dizabilitate, să își întărească performanțele de învățare, comunicare, dezvoltare personală, independență și mobilitate. Costurile unor astfel de dispozitive nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

,,Pentru astfel de ajutoare financiare se depune o cerere la Direcția de Asistență Socială care este analizată în baza unei anchete sociale. Până acum, pe acest gen de probleme Primăria Municipiului Constanța a acordat 3 ajutoare care depășesc 20 de mii de lei fiecare.”, a declarat Emil Mereuță, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.

related posts

Leave a Comment