Home Actualitate Trei studenţi timişoreni s-au calificat în runda finală a concursului European Human Rights Moot Court Competition

Trei studenţi timişoreni s-au calificat în runda finală a concursului European Human Rights Moot Court Competition

by Florentina Lup
0 comment

În perioada 28 februarie – 2 martie 2020, s-a desfăşurat la Vilnius (Lituania) una dintre cele trei runde regionale ale European Human Rights Moot Court Competition, prestigios concurs ştiinţific studenţesc, axat pe legislaţia internaţională a drepturilor omului, organizat de European Law Students’ Association (ELSA).

Una dintre cele 19 echipe studenţeşti care au participat la etapa regională de la Vilnius, a fost şi cea a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, care s-a clasat în primele şase locuri. Despre acest rezultat remarcabil, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT, a declarat:

,,Participarea internaţională a echipei studenţeşti pregătite în cadrul Facultăţii de Drept din UVT, în cadrul unui circuit competiţional foarte bine cotat în lume, în sfera ştiinţelor juridice, este o componentă a pregătirii şi practicii studenţilor ce se formează în ştiinţele juridice la UVT, devenind tot mai importantă, în ultimii ani. Le doresc mult succes studenţilor UVT în finala competiţiei, sperăm să îi vedem pe podiumul competiţiei, peste o lună, la Strasbourg.”.

Competiţia a constat într-o simulare a procedurilor în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, în care echipele participante au prezentat argumentele părţilor dintr-o speţă vizând dreptul la viaţă, interdicţia torturii şi a tratamentelor inumane şi degradante, precum şi relaţia dintre Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi dreptul internaţional umanitar.

Echipa Facultăţii de Drept din Timişoara, alcătuită din studenţii Adela Ioana Frunză (anul III), Alexandra Sofran (anul IV) şi Mihai Şevciuc (anul II), s-a calificat în runda finală a competiţiei, care se va desfăşura la Strasbourg, la sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului, în perioada 5-9 aprilie 2020. Tinerii au fost pregătiţi şi coordonaţi de lect.univ.dr. Sorina Doroga şi conf.univ.dr. Raluca Bercea.

related posts

Leave a Comment