Home Actualitate Structuri gigant, cu forme de animale marine, pentru colectarea deşeurilor

Structuri gigant, cu forme de animale marine, pentru colectarea deşeurilor

by Florentina Lup
0 comment

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a sprijinit realizarea primelor infrastructuri de colectare separată a deșeurilor sub forma unor animale marine gigant. Acestea sunt amplasate pe 3 dintre cele mai importante plaje din stațiunile turistice de pe litoralul românesc: plaja Reyna din Constanța, plaja Nomad din Năvodari și plaja Eminescu din Mangalia.
Infrastructurile sunt realizate în cadrul programului „Acţionăm pentru Ape – A.P.A”, iniţiat de Asociaţia Act for Tomorrow, cu suportul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral.

Ediția din 2020 a programului A.P.A. își propune ca, sub deviza „Stop plasticului din ape”, să mobilizeze comunitățile pentru a se implica în prevenirea și combaterea poluării cu plastic a apelor din România. Cele 4 sisteme gigant, ce reprezintă doi delfini, un sturion și o broască țestoasă, au rolul de a trage un semnal de alarmă asupra impactului pe care deșeurile îl au asupra animalelor acvatice.

În infrastructurile special amenajate, se vor colecta doar deșeuri reciclabile din materiale de plastic și metal, cum ar fi recipiente de băuturi răcoritoare din PET sau doze de aluminiu. Ulterior acestea vor fi preluate și trimise către stații de sortare, unde vor fi reciclate și transformate în noi produse.

related posts

Leave a Comment