Home Editorii noștri îți recomandă ȘTIRIOFICIALE.RO │Platformă online care centralizează informații despre COVID-19

ȘTIRIOFICIALE.RO │Platformă online care centralizează informații despre COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Știrioficiale.ro este platforma online  lansată astăzi de către  Guvernul României împreună cu ONG Cod for Romania. Site-ul își propune să informeze cetățenii din surse oficiale despre Covid-19 și să combată dezinformarea pe perioada stării de urgență generată de răspândirea virusului chinezesc.

„În această perioadă, în care populația este greu încercată, este esențial ca oamenii să fie foarte bine informați, din surse oficiale și verificate. În acest sens, a fost lansată platforma online COVID-19 Știri Oficiale, al cărei obiectiv principal este combaterea dezinformării și a fake news-urilor”, a declarat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Platforma online COVID-19 Știri Oficiale centralizează informații din surse sigure, precum comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.

„Vorbim de platforme de informare, comunicare sau gestiune a serviciilor publice care ajută cetățenii să ia decizii corecte și să limiteze expunerile acestora. Le mulțumim voluntarilor care ne ajută în acest demers, precum și instituțiilor care au înțeles că tehnologia poate fi mai utilă ca oricând pentru cetățenii români de pretutindeni”, a afirmat Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Pentru a susține recomandările date de Ministerul Sănătăţii, privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19 și în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Autoritatea pentru Digitalizarea României și echipa Code for Romania mai au în lucru următoarele platforme:

Date la Zi – date anonimizate cu privire la cazuri;

Stăm Acasă – centralizarea și monitorizarea persoanelor aflate în autoizolare;

Diaspora Hub – centralizare și monitorizare/ comunicare suport;

Ce Mă Fac – chestionare care pot să ajute populația să înțeleagă situația;

RO Help – colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor.

Sursa foto: google.com

related posts

Leave a Comment