Home Actualitate Noi măsuri pentru a limita răspândirea cu COVID-19

Noi măsuri pentru a limita răspândirea cu COVID-19

by Antonia Mocanu
0 comment

Se închid barurile și restaurantele din România, se suspendă în continuare toate activitățile realizate în spații închise, se interzic zborurile din Spania, iar medicii rezidenți vor ajuta voluntar în Unitățile de Primiri Urgențe din țară, acolo unde este nevoie. Sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-a luat Comitetul pentru Situații de Urgență în această seară.

Ministrul Marcel Vela a declarat: „Se închid barurile și restaurantele din România, ca parte a eforturilor de a limita răspândirea coronavirusului. Este permisă organizarea de către aceste firme a activității de comercializare a alimentelor și băturilor care nu presupun rămânerea clienților în aceste localuri. Se suspendă toate activităţille culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear, realizate în spaţii închise. Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise. Toate zborurile către şi dinspre Spania se suspendă pentru 14 zile, din 18 martie, ora 18.00”  Toate măsurile luate sunt pentru a preveni eficient răspândirea coronavirusului. Nu suntem în situația în care să închidem orașe, să raționalizăm alimente. Sunt fake-news. Tot ce facem e pentru a asigura distanțarea socială, astfel încât să nu se ajungă la o răspândire intracomunitară extinsă”, a adăugat ministrul de Interne.

„De asemenea au fost deja instalate peste 100 de corturi special amenajate pentru trierea pacienților și pentru fluidizarea punctelor de trecere a frotierei. Astfel de centre se mai pot regăsi și în curtea unor spitale pentru separarea fluxurilor de pacienți care se prezintă la unitățile intraspitalicești  de pe teritoriul României”, este ceea a menționat doctorul Raed Arafat în cadrul conferinței de presă.

Până astăzi, 17 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați. De la ultima informare, au fost confirmate 33 de cazuri noi. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

related posts

Leave a Comment