Home Editorii noștri îți recomandă Soluţia pentru o bătrâneţe liniştită

Soluţia pentru o bătrâneţe liniştită

by Crina Matei
0 comment

Bătrâneţea este, pentru toţi, o povară extrem de grea. Rămaşi singuri, fără posibilităţi materiale şi fără sprijin, mulţi bătrâni din Constanţa, care nu mai sunt în puteri, aleg azilul de bătrâni ca o şansă la supravieţuire.

O soluţie simplă pentru o bătrâneţe liniştită poate fi în multe cazuri azilul de bătrâni. Chiar dacă până nu demult, cei care îşi duceau părinţii într-o astfel de instituţie erau de condamnat, pe premiza că nepoţii sau copiii trebuie să aibă grija bunicilor şi părinţilor la fel cum ei au avut-o în tinereţe. Aşadar, o soluţie pentru bunici este înscrierea lor într-un cămin de bătrâni. O zi aici poate fi mult mai bună decât acasă. Îşi fac prieteni noi, leagă prietenii şi sunt îngrijiţi foarte bine de către personalul din cadrul căminului pentru persoane vârstnice.

În Constanţa, căminul pentru persoane vârstnice este casă şi masă pentru 270 de bătrâni. Şi încă mai sunt locuri neocupate. După reabilitare, condiţiile din căminul pentru persoane vârstnice sunt foarte bune. Camerele sunt dotate cu mobilier de ultimă generaţie, băile sunt curate, complet mobilate şi utilate. În plus, ori de câte ori se confruntă cu o mică durere, problemă de sănătate, beneficiază de ajutor medical specializat. Când ceva îi apasă pe suflet, pot să apeleze şi la consiliere duhovnicească.

Mihaela Scutariu, purtător de cuvânt SPAS  Constanţa, ne-a declarat: “ Condiţiile principale pe care trebuie să le îndeplinească un pensionar pentru a fi cazat la Căminul pentru persoane vârstnice sunt următoarele: să fie pensionar la limită de vârstă şi să fie apt din punct de vedere medical pentru a locui în colectivitate. Costurile sunt între 2495 şi 2642 lei.

În căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Unirii din Constanţa, cazarea bătrânilor se face pe o perioadă nedeterminată.

related posts

Leave a Comment