Home Editorii noștri îți recomandă Scenariul 2 în învăţământul constănţean

Scenariul 2 în învăţământul constănţean

by Crina Matei
0 comment

Început de an şcolar atipic. În municipiul Constanţa, cu excepţia unor grădiniţe, toate unităţile de învăţământ, şcoli gimnaziale, colegii şi licee, vor desfăşura cursurile în scenariul al doilea. Acest lucru presupune atât participare directă, cât și on-line.

14 septembrie debutează la Constanţa cu un secenariu hibrid pentru 285 de unităţi şcolare. Dar acest lucru nu este valabil pentru toate şcolile pentru că 223 au optat pentru scenariul 1 care prevede participarea directă, „față în față” iar 8 unităţi de învăţământ au anunţat că vor face cursuri exclusiv on-line.

Menționăm că vor începe cursurile cu scenariul 3:

– Şcoala Gimnazială Nr. 1 Cuza Vodă și Grădiniţa cu Program Normal Cuza Vodă (din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, conform datelor furnizate de DSP);

– Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” Medgidia, Grădiniţa cu Program Prelungit „Lucian Grigorescu” Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal Nr.11 Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal „Piticot” Medgidia, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 8 Medgidia, unități de învățământ în care se desfășoară un amplu proces de reabilitare, finalizat în 4 dintre acestea (recepția lucrărilor realizându-se la sfârșitul lunii septembrie), în curs de finalizare în una dintre grădinițe.

Aceste propuneri au fost aprobate în consiliul de administrație al fiecărei instituții școlare, fiind avizate de Inspectoratul Școlar Judeţean și DSP Constanța.

În total, în judeţul nostru sunt 515 unități de învățământ.

Şi pentru ca elevii şi cadrele didactice să fie în siguranţă în şcoli, Executivul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării cu suma de 100 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, pentru finanțarea Programului național „Educația în siguranță”.

related posts

Leave a Comment