Home Actualitate Daruri pentru copiii din localitatea constănţeană Corbu

Daruri pentru copiii din localitatea constănţeană Corbu

by Florentina Lup
0 comment

Militarii Centrului Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană ,,General de brigadă Ion Bungescu”, cunoscut ca și Poligonul de Trageri de la Capu Midia,  au reuşit să le facă o surpriză copiilor şi adolescenţilor din localitatea Corbu, cu ocazia zilei de 1 iunie.
Copiii, ce provin din familii cu venituri modeste, au primit cu mare emoţie şi bucurie darurile oferite de militari. Este vorba de rucsacuri, jocuri de dezvoltare a minţii, echipamente sportive, articole pentru şcoală, jucării cu tematică militară, dulciuri şi băuturi răcoritoare.
Dorinţa militarilor de la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană nu a fost doar aceea de a oferi sprijin comunităţii locale, ci şi de a-i stimula pe copiii mai mici sau mai mari să înveţe, să facă sport, să îşi formeze un stil de viaţă sănătos şi, de ce nu, să se gândească în viitor la o carieră militară.

Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană ,,General de brigadă Ion Bungescu”, cunoscut ca și Poligonul de Trageri de la Capu Midia, a fost înfiinţat în anul 1950, ca Poligon de Tragere Antiaeriană, în compunerea Centrului de Instrucţie al Artileriei Antiaeriene Braşov.

După doi ani, Poligonul Capu Midia a devenit unitate independentă, pentru ca în anul 1956 să-şi schimbe denumirea în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Antiaeriene, denumire care s-a păstrat până în anul 2003, când se tranformă în Tabără de Instrucţie şi Poligon de Trageri Sol-Aer.

În 2004 primeşte denumirea onorifică „General de brigadă Ion Bungescu”, în memoria pionierului artileriei antiaeriene româneşti, ofiţer şi inventator care, în perioada 1926-1948, a contribuit la dezvoltarea acestei arme prin inventarea şi perfecţionarea aparatului central de conducere a focului.
Din luna decembrie 2017 unitatea s-a reorganizat devenind Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană ,,General de brigadă Ion Bungescu”, o transformare de fond care a sporit atribuţiile şi importanţa unităţii la nivel naţional.

Unitatea este subordonată Statului Major al Forţelor Aeriene, şi singura specializată în trageri sol-aer. Este locul unde se instruiesc atât militari români, din toate categoriile de forţe ale armatei şi din Sistemul Naţional de Apărare, cât şi militari din armatele statelor membre NATO şi ale statelor partenere.

related posts

Leave a Comment