Home Editorii noștri îți recomandă Şase călătorii reduse pe tren pentru pensionari

Şase călătorii reduse pe tren pentru pensionari

by Crina Matei
0 comment

Pensionarii dispun, anual, de un număr de şase călătorii cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio sau interregio, clasa a doua. De aceste facilităţi la transportul pe calea ferată beneficiază şi soţul sau soţia, după caz, cu încadrare în numărul total de călătorii la care are dreptul titularul. Soţul sau soţia poate călători singur(ă) sau împreună cu titularul.În situaţia în care călătoreşte singur(ă), la verificarea legitimaţiilor de călătorie va prezenta actul de identitate propriu şi talonul special de călătorie al titularului. Titularul călătoriei va prezenta la verificarea legitimaţiilor de călătorie actul de identitate şi talonul special de călătorie.

Călătoria pe calea ferată se efectuează cu legitimaţia de călătorie obţinută în baza cuponului talon, care se detaşează din talonul special de călătorie de către personalul operatorului de transport şi a achitării a 50% din tariful de transport tren regio, interregio, după caz. În cazul când se asigură loc rezervat se achită integral tichetul de rezervare.

Talonul special este format din talonul special, şase cupoane-talon detaşabile şi şase cupoane-anexă detaşabile, corespunzătoare a şase călătorii simple. Călătoria la clasa I, la vagonul de dormit/cuşetă sau pe o altă rută decât cea înscrisă pe talonul special de călătorie se poate face numai cu plata integrală a diferenţelor tarifare. 

Sursa: CFR

related posts

Leave a Comment