Home Economic ITM Constanţa prezintă bilanţul amenzilor

ITM Constanţa prezintă bilanţul amenzilor

by Crina Matei
0 comment

Serviciul Control Relaţii de Muncă a verificat un număr de 181 agenți economici, din care 36 au fost sancționaţi. S-au aplicat 50 de sacțiuni contravenționale, din care 35 de amenzi în valoare de 177.600 lei și 15 avertismente. Cu ocazia controalelor efectuate în luna ianuarie, au fost depistați 5 angajatori care foloseau muncă nedeclarată fiind identificate 7 persoane care nu aveau forme legale de angajare pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale în sumă de 110.000 lei.

Neconformităţi depistate de ITM Constanța:

-Nerespectarea prevederilor legale privind evidenţa orelor de lucru prestate de salariati;

-Încalcarea prevederilor legale referitoare la încheierea în formă scrisă și transmiterea în REVISAL a contractelor individuale de muncă;

-Nerespectarea prevederilor art.168 (1)–Legea nr.53/2003 privind acordarea drepturilor salariale;

-Încălcarea prevederilor legale privind munca suplimentară și munca de noapte.

Serviciul control Securitate și Sănătate în Muncă din cadrul I.T.M. a verificat, în aceeași perioadă, 89 angajatori unde s-au depistat 173 de neconformități pentru care au fost dispuse 173 măsuri de remediere și s-au aplicat 19 amenzi contravenționale în valoare de 73.500 lei.

În luna ianuarie 2021, s-au înregistrat 104 sesizări ale cetățenilor vizând aspecte legate de încălcarea prevederilor legale referitoare la drepturile salariale, concediile de odihnă, concediile medicale, orele suplimentare, programul de lucru și refuzul eliberării documentelor solicitate de salariați.

Sursa: ITM Constanţa

related posts

Leave a Comment