Home Editorii noștri îți recomandă „Săptămâna verde” în școli! Elevii vor învăța în noul an școlar despre protecția mediului, schimbări climatice și comportament responsabil

„Săptămâna verde” în școli! Elevii vor învăța în noul an școlar despre protecția mediului, schimbări climatice și comportament responsabil

by PĂUN IONELIA
0 comment

Anul șoclar 2022-2023 vine cu șchimbări pentru elevi. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna a anunțat că se introduce educația pentru mediu în școli: în structura anului școlar 2022/2023 vom avea ”Săptămâna verde”, în care elevii vor învăța despre protecția mediului, schimbările climatice și comportamentul responsabil. 

În această săptămână, la fel ca și în cazul săptămânii Școala altfel, elevii vor avea ocazia să învețe despre protecția mediului în cadrul unor evenimente, prin vizite în diferite locații sau acțiuni de voluntariat. Încă din acest an, Ministerul Mediului, împreună cu Ministerul Educației, va demara acțiuni de mobilizare a elevilor pentru activitățile de mediu. 

Vom avea o campanie de educare pe tema gestionării deșeurilor, colectare selectivă și reciclare în cadrul campaniei #CurățămRomânia. 

Mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis și ministrului Sorin Mihai Cimpeanu pentru susținerea educației de mediu prin proiectul ”România Educată”.

related posts

Leave a Comment