Home Editorii noștri îți recomandă Restaurarea Cazinoului: Lucrările de proiectare, în plină desfășurare

Restaurarea Cazinoului: Lucrările de proiectare, în plină desfășurare

by tomisnews
0 comment

Cazinoul din Constanța se pregătește de restaurare. Astfel, lucrările din faza de proiectare sunt acum în plină desfășurare, iar echipe complexe de arhitecți și restauratori fac expertize suplimentare ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii.  

Specialiștii lucrează la identificarea celor mai bune variante de intervenție privind reabilitarea vitraliilor și a elementelor de arhitectură decorativă.

Arhitectul constănțean Radu Cornescu a dezvăluit vineri câteva detalii din proiectul la care echipele de restauratori lucrează în acest moment.

„Se lucrează cu specialiști în componente artistice, cu oameni care înțeleg și știu după ce dau jos câteva straturi de zugrăveală cum au fost materialele originale la pereți, la plafoane, la pardoseli, ce se întâmplă cu tâmplăria. Pe de o parte se lucrează la proiect pe baza documentelor obținute de la Arhivele Statului cu fotografii și schițe din trecut și pe de altă parte se caută soluții pentru păstrarea elementelor originale”, a spus arh. Radu Cornescu.

De-a lungul timpului s-au făcut o serie de modificări iar elementele autentice au fost înlocuite cu unele moderne. Vrem să le aducem cât mai aproape de forma originală. Prin dispoziția primarului municipiului Constanța, Decebal Făgădău, o comisie formată din experți, printre care și arhitectul Radu Cornescu,  va veghea, în numele constănțenilor lucrările desfășurate la Cazino. Comisia, din care fac parte personalități ale culturii tomitane, va funcționa ca o interfață între constănțeni și echipa de proiect.

Imediat după finalizarea proiectului tehnic va începe faza de execuție în care se vor desfășura lucrări ample de restaurare, atât la interior cât și la exteriorul clădirii.

related posts

Leave a Comment