Home Actualitate Locuinţă secretă pentru victimele violenţei domestice, la Constanţa

Locuinţă secretă pentru victimele violenţei domestice, la Constanţa

by Florentina Lup
0 comment

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a deschis, luni, 4 martie, Locuința Protejată Victimele Violenței Domestice, în cadrul proiectului „VENUS – ÎMPREUNĂ PENTRU O VIAȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”, cofinanțat din Fondul Social European.

Locuința Protejată, a cărei locaţie este secretă pentru publicul larg, cu atât mai mult cu cât este o formă de locuire în vederea facilitării transferului la o viaţă independentă menită să asigure protecţie, siguranţă şi securitate personală beneficiarilor, are o capacitate de 6 locuri și este deservită, ca și personal, de un coordonator de personal de specialitate care este și responsabilul de servicii sociale, un psiholog, un consilier vocaţional, personal de specialitate ce face parte din echipa de implementare a proiectului, şi de cinci lucrători sociali/infirmieri (personal de specialitate ce oferă îngrijire şi asistenţă).

De serviciile oferite în cadrul acestui proiect beneficiază deopotrivă femeile singure și mamele alături de copiii lor, pe o perioadă de maximum 12 luni.

Acesta este unul din multele proiecte susținute de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și cofinanțate de Consiliul Județean Constanța. Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 1.137.174,76 lei, contribuția Consiliului Județean Constanța fiind de 22.743,50 de lei.

related posts

Leave a Comment