Home Actualitate Ajutor financiar de 1 milion de lei pentru tratamentul infertilităţii, la Constanţa

Ajutor financiar de 1 milion de lei pentru tratamentul infertilităţii, la Constanţa

by Florentina Lup
0 comment

Prin programul INFANT se acordă anual, ajutoare financiare ce constau în vouchere de 10 mii de lei fiecare, pentru cupluri sau doamne singure ce nu pot avea copii.

,,INFANT este un proiect de suflet. Anul acesta am inclus în buget bani pentru 100 de vouchere ce vor ajuta 100 de cupluri sau doamne singure care suferă de infertilitate. Am luat programul de la București, l-am analizat și l-am adaptat la datele statistice din Constanța, tocmai de aceea veți vedea că vârsta maximă în Constanța nu este 40, ci 45 de ani. Colegii mei de la Direcția Generală de Asistență Socială vor face toate procedurile cât mai repede. Acest program va continua și, dacă sunt mai mult de 100 de cereri, vom suplimenta bugetul.”, Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.


Pot beneficia de aceste vouchere femeile singure și cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie ce are competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.
Regulamentul programului INFANT poate fi consultat pe site-ul primăriei la adresa web: http://www.primaria-constanta.ro/arhiva/detalii-stire?nws=fa0a9171-8a60-65e9-84cc-ff0000670d49

Informaţii despre programul INFANT se pot obţine la numărul de telefon 0341.180.108, sau prin e-mail la adresa: [email protected].


Despre infertilitate
Organizația Mondială a Sănătății recunoaște infertilitatea ca fiind o boală de care suferă circa 34 de milioane de femei, cea mai mare parte a lor fiind în statele în curs de dezvoltare, cum este și România.
Unul din 6 cupluri care încearcă să aibă un copil are dificultăți în a obține sarcina, întrucât fertilitatea scade simultan cu înaintarea în vârstă: 25% dintre femei au dificultăți în a obține o sarcină între 35 și 39 ani iar 34% dintre femei au dificultăți în a obține o sarcina in jurul vârstei de 40 ani.
Cauza infertilității este feminină în 40% din cazuri, masculină în 40%, iar în 20% din cazuri infertilitatea se datorează ambilor parteneri sau are o cauză necunoscută.

Specialiștii în obstetrică-ginecologie au concluzionat că principala metodă de reproducere asistată este fertilizarea in vitro.

related posts

Leave a Comment