Home Editorii noștri îți recomandă Pregătiri pentru o nouă misiune în Polonia

Pregătiri pentru o nouă misiune în Polonia

by Crina Matei
0 comment

 “Țintă prinsă!” au raportat astăzi, în Poligonul de Trageri de la Capu Midia, militarii Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “General Gheorghe Pârvulescu” din Craiova. Soldații se pregătesc de o nouă misiune în Polonia iar pentru asta se antrenează în această perioadă în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană. S-au executat primele trageri de luptă cu tunul antiaerian pe ținte aeriene iar în zilele următoare sunt programate şi trageri cu același tip de armament pe ținte terestre.

Pregătirea pentru misiunea din Polonia a început încă de anul trecut iar militarii au parcurs toate etapele de instruire. Cei aproximativ 120 de soldați gradați profesioniști, subofițeri, maiștri militari și ofițeri care se antrenează în aceste zile la Capu Midia  vor face parte din Grupul de Luptă NATO din Polonia, condus de Statele Unite ale Americii. Ei vor asigura prezența înaintată și consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, în sistem rotațional, alături de militari americani, britanici, croați și polonezi. Antrenamentele cu artileria antiaeriană sunt primele din acest an care se desfășoară în Poligonul de Trageri al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion BUNGESCU”.

Col. Viorel-Eugen Bitan, comandantul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană:  “Astăzi a fost prima activitate din mai multe trageri pe care trebuie să le execute într-o perioadă de 10 zile. tragerile au fost bune, urmează ca militarii care au avut misiunea să le observe și să aprecieze acest lucru , din cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană,  să confirme dacă am avut dreptate sau nu.  

Lt.col. Cristian Dumitru, comandantul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană Craiova:  “Sunt mulțumit de tragerile de astăzi care au decurs bine, sunt mulțumit pentru că văd nivelul de închegare a unui colectiv format din 26 de unități, colectiv ce trebuie să ajungă la 100% operaționalizare astfel încât să poată face față cu succes misiunii pe care a primit-o”.  

Antrenamentele se vor încheia pe 13 martie iar în luna aprilie ,,Scorpionii Albaștri“ vor prelua de la ,,Liliecii Negri“ misiunea coordonată de Alianţa Nord Atlantică din Polonia.

related posts

Leave a Comment