Home Actualitate Peste 112 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemelor de termoficare

Peste 112 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemelor de termoficare

by Florentina Lup
0 comment

Au fost semnate contractele pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în modernizarea, reabilitarea şi retehnologizarea sistemelor de alimentare cu energie termică.

Astfel, 26 de contracte, pentru lucrări de investiţii în sistemele de termoficare, vor fi cofinanțate din bugetul MLPDA cu suma totală de 112,5 milioane lei, din care, 75,3 milioane lei este angajată pentru anul 2020. Programul multianual de finanțare a investițiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sau înființarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților, se implementează în perioada 2019-2027.

Finanţarea se realizează cu:

a) sume din transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei;
b) sume din transferuri din bugetul Fondului pentru mediu, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei;
c) sume din bugetele locale.

Cota de cofinanţare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar contribuția de la bugetul local va fi de minimum 15%.

related posts

Leave a Comment