Home Actualitate Global Fact 7, cea mai mare conferinţă de fact-checking din lume, live pe Facebook

Global Fact 7, cea mai mare conferinţă de fact-checking din lume, live pe Facebook

by Florentina Lup
0 comment

În perioada 22-27 iunie, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii Bucureşti va transmite live, pe pagina de Facebook www.facebook.com/fjsc20, cea mai mare conferinţă de fact-checkers din lume – Global Fact 7, eveniment cu tradiţie organizat anual de International Fact-Checking Network.

Peste 150 speakeri, din 40 de ţări, vor dezbate despre demersurile pe care le fac jurnaliştii din întreaga lume pentru verificarea faptelor şi a informaţiilor. Din cele 50 de paneluri, 24 sunt gratuite pentru public, live-stream pe Facebook şi YouTube.

,,Împreună cu partenerii de la Stadeum Group, invităm studenţii şi profesorii pe pagina noastră oficială de Facebook acolo unde vom oferi acces gratuit la dezbaterile şi work-shopurile despre cum verificăm informaţiile, acurateţea datelor, despre cum prezentăm publicului fapte demonstrabile şi mai ales despre cum informăm corect şi responsabil publicul într-o epocă a dezinformării şi ameninţărilor propagandei şi manipulării prin fake-news.”, a declarat conf. univ. dr. Antonio Momoc, decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a UB.

Stadeum Group a trimis mii de solicitări pentru ştergerea numeroaselor pagini fake şi postări conţinând fake-news. Numărul acestora a crescut semnificativ în contextul pandemiei COVID-19.

,,Acurateţea informaţiilor este un subiect sensibil, cu un impact important în viaţa de zi cu zi. Suntem onoraţi de parteneriatul cu Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi de proiectul pe care îl vom construi împreună pentru a reda vocea şi credibilitatea adevăraţilor jurnalişti. Vor fi numeroase prezentări cu abordări din diferite domenii de cercetare asupra fact-checking. Toate sesiunile vor putea fi vizionate live-stream şi sunt gratuite atât pentru studenţii FJSC, cât şi pentru publicul larg preocupat de metodele prin care jurnaliştii profesionişti verifică faptele, într-o perioadă marcată de infodemie în care dezinformarea şi conspiraţiile au explodat pe internet.”, a spus Brian Pike, directorul Stadeum Group, Official Facebook Media Partner.

Agenda conferinţei virtuale din acest an poate fi consultată aici: https://virtual.globalfact7.com/agenda.

.

related posts

Leave a Comment