Home Editorii noștri îți recomandă Fetiță infectată cu COVID 19, operată la Spitalul Judeţean Constanţa

Fetiță infectată cu COVID 19, operată la Spitalul Judeţean Constanţa

by Crina Matei
0 comment

S-a ridicat de la masă, unde era cu familia și a plecat la spital, să opereze o fetiță de 7 ani, infectată cu COVID-19. Un medic de la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța împărtășește emoțiile pe care le-a trăit alături de echipa sa și povestește cum a decurs intervenția de 40 de minute, apoi dezinfectarea, de alte 40 de minute.

Medicul chirurg Florin Daniel Enache se pregătea să ia masa cu familia când a fost sunat să vină la spital pentru o operație. Era vorba despre o fetiță de 7 ani care fusese diagnosticată cu covid-19 și care avea nevoie de o intervenție urgentă din cauza unei apendicite acute cangrenoase perforată. Fără să se gândească să facă un pas înapoi, eroul în alb a plecat spre spital pentru a salva viața copilei.

dr. Florin Daniel Enache – medic chirurg pediatru SCJU Constanța: „Mă pregăteam să iau prânzul cu familia. I-am spus soției să nu mă mai aștepte, i-am spus că voi opera un copil infectat cu COVID-19. A început să plângă. S-a întâmplat totul pe repede înainte, să ieşim din pericolul iminent. “

Medicul pediatru mărturisește că cel mai greu a fost să opereze îmbrăcat în combinezon impermeabil în care „transpiri din toți porii”.

dr. Florin Daniel Enache – medic chirurg pediatru SCJU Constanța: „Combinezonul este foarte dificil de purtat in timpul interventiei. Este foarte dificil să îţi mişti degetele. A fost foarte greu să respiri, te sufocă pur şi simplu. „

Intervenția a durat 40 de minute, iar la fiecare 10 minute medicul erou a fost nevoit să ia pauze de câteva secunde, pentru că simțea că se sufocă. Cu toate acestea, nici el și nici colegii care l-au însoțit la intervenție nu și-au pus problema să nu opereze fetița.

Imediat după ce a ieșit din operație, întreaga echipă a intrat la duș, unde s-au spălat și dezinfectat 40 de minute, tot atât cât a durat intervenția chirurgicală.

Micuța pacientă infectată cu COVID- 19 a fost operată pe data de 28 martie iar după o săptămână, testul la coronavirus a ieșit negativ și a fost externată din Spitalul Județean de Urgență Constanța unde s-a recuperat după intervenția chirurgicală într-un salon special amenajat pentru astfel de cazuri. Fetița se află încă în izolare, acasă, împreună cu părinții ei.

related posts

Leave a Comment