Home Actualitate Aproape un milion de doze de vaccin Pfizer sosesc în România

Aproape un milion de doze de vaccin Pfizer sosesc în România

by Romanov Alex
0 comment

Aproape un milion de doze de vaccin Pfizer ajung, în două tranșe, la începutul acestei săptămâni, în România. Până în acest moment, țara noastră a primit aproape zece milioane de astfel de doze produse de Pfizer BioNTech.

Peste 960.000 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech ajung pe parcursul zilelor de luni și marți în România, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19.

România primește 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Dozele vor fi livrate țării noastre în doua tranșe, astfel că o parte ajung luni pe aeroportul din Otopeni, iar marți pe aeroportul din Cluj-Napoca. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite dupa cum urmează:

-Centrul National de Stocare București: 624.780 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 58.500 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 99.450 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Iași: 58.500 doze.

Până în acest moment, conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19, țara noastră a primit 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

related posts

Leave a Comment