Home Actualitate Open4education – Biblioteca Județeană Constanța în sprijinul școlilor constănțene

Open4education – Biblioteca Județeană Constanța în sprijinul școlilor constănțene

by Antonia Mocanu
0 comment

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța este, de multă vreme, un spațiu comunitar ideal pentru învățare, cercetare, gândire critică și imaginație creatoare, recreere prin lectură, cetățenie informată, dezvoltare culturală.

Dar Biblioteca este și o parte indispensabilă a eforturilor locale și naționale de alfabetizare, informare și educație, prin achiziția și furnizarea accesului la resursele sale multiple, având în vedere încrederea mare de care se bucură în rândul publicului, și prin susținerea și implicarea în programe însemnate, ce deschid oportunități noi de învățare.

Iată de ce Biblioteca Județeană Constanța sprijină proiectul Asociației ANTEU de promovare a utilizării unei platforme informatice educaționale în școlile din municipiul nostru.

O platformă educațională poate fi descrisă ca un loc virtual de interacțiune între profesori și elevi, un loc extrem de deschis, fără limite de spațiu fizic ori de orare, pentru organizarea de lecții, vizualizarea și lectura lor instantanee, pentru dezbateri, pentru schimbul de informații etc. Numele platformei propusă școlilor constănțene este https://open4.education și este mai mult decât o altă platformă informatică utilizată în managementul educației. Conform specialiștilor ANTEU, această platformă constituie „o schimbare de paradigmă în modul în care comunitatea își asumă ideea de educație”. Trebuie spus că multe comunități au înțeles acest lucru, de vreme ce platforma https://open4.education este la ora actuală cea mai des folosită de unitățile de învățământ din lumea întreagă: mai bine de 184.000 de școli, 38.000.000 de cursuri și 293.000.000 de elevi/utilizatori. Este desigur gratuită și poate fi utilizată fără discriminări.

Asociația ANTEU este o organizație non-profit din județul Constanța, înființată cu obiectivul altruist de a desfășura activități în domeniul educației, în interesul colectivității locale. „Beneficiarii direcți ai activităților desfășurate”, menționează actul constitutiv al asociației, „sunt copiii și tinerii, respectiv școlarii și preșcolarii”. Președintele ANTEU este domnul Jianu Nicolae, între membri numărându-se absolvenți ai marilor licee din Constanța, răspândiți acum în firme influente și universități de prestigiu de pe toate continentele.

related posts

Leave a Comment