Home Actualitate Caravana „Metropolis – cinema în aer liber” ajunge la Tulcea

Caravana „Metropolis – cinema în aer liber” ajunge la Tulcea

by Antonia Mocanu
0 comment

Cinematograful itinerant „Caravana Metropolis – cinema în aer liber” aduce anul acesta, pentru prima dată la Tulcea, 6 dintre cele mai bune filme din ultimul an, cu distincții importante la festivaluri de film internaționale prestigioase și 4 ateliere de creație. Acestea vor putea fi urmărite între 5 și 10 iulie, de la ora 21:30, în spațiul de proiecție amenajat în Piața Civică. Accesul la proiecții va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Utilizând echipamente performante, un proiector digital mobil de 18.300 de lumeni și un ecran gonflabil de 120 m², Caravana Metropolis- cinema în aer liber oferă o calitate a proiecției întâlnită în marile săli de cinema ale lumii. Evenimentul și-a propus încă de la început să apropie publicul larg de filmul european și de filmul de autor, în general.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este un proiect co-finanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea. Evenimentul este organizat de Asociatia Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas.

Programul proiecțiilor:

Marți, 5 iulie – Succes de public (Franța, r. Emmanuel Courcol, câștigător al Premiului pentru Comedia Europeană a anului 2020 la European Film Awards. Detalii: AP12, 105 minute, comedie, dramă).

Miercuri, 6 iulie – Un erou (Iran, Franța, r. Asghar Farhadi, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în 2021, nominalizat  în 2022 la Globurile de Aur. Detalii: AP12, 127 minute, dramă, thriller).

Joi, 7 iulie – Mame paralele (Spania, r. Pedro Almodóvar, nominalizat la Premiile Oscar, Cesar, Goya, BAFTA și la Globurile de Aur în 2022 și câștigător la Festivalul de Film de la Veneția în 2021. Detalii: AP12, 120 minute, dramă).

Vineri, 8 iulie – Unde este Anne Frank? (Belgia, r. Ari Folman, nominalizat la European Film Awards în 2021. Detalii: AG, 99 minute, animație, istoric).

Sâmbătă, 9 iulie – Metronom (România, Franța, r: Alexandru Belc, premiul pentru regie Un Certain Regard, Festivalul de Film de la Cannes 2022. Detalii: AP12, 93 minute, dramă).

Proiecția va fi  urmată de un Q&A cu regizorul Alexandru Belc și actorul Șerban Lazarovici.

Duminică, 10 iulie – Anii noștri de glorie (Italia, r: Gabriele Muccino. Detalii: AP12, 129 minute, dramă).

Evenimentul își propune să ofere spectatorilor o alternativă la vizionarea filmelor la televizor și urmărește să atragă publicul larg către filmele de autor.

„Caravana Metropolis- cinema în aer liber” este organizat de Asociația Culturală Metropolis, membru în rețeaua Europa Cinemas. Proiect co-finanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea, acțiune co-finanțată de Consiliul Județean Tulcea. Co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

related posts

Leave a Comment