Home Editorii noștri îți recomandă ”Eram anchilozată, nu puteam să aprind lumina decât cu bastonul. După recuperarea medicală, mi-am uimit nepotul”

”Eram anchilozată, nu puteam să aprind lumina decât cu bastonul. După recuperarea medicală, mi-am uimit nepotul”

by Crina Matei
0 comment

Ne spune că o dor toate oasele corpului. O dor genunchii, o dor șoldurile, se freacă os pe os din cauza măcinării cartilajelor, dar cel mai greu i-a fost când nu-și putea folosi mâinile.

Nu mai puteam să deschid lumina de la întrerupător. Foloseam bastonul. Luam bastonul și cu el apăsam butonul. Acum , uitați-vă! S-a mirat și nepotul meu: Bunica, ridici mâinile foarte bine”, ne spune zâmbind, mândră de performanța ei ca și când ar fi câștigat aurul la gimnastică.

Și chiar așa e: a câștigat aurul libertății de mișcare a brațelor și și-a impresionat nepotul! Ce poate fi mai de preț pentru o bunică?!

 Internată la Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative, a urmat un program de kinetoterapie și fizioterapie. A beneficat de toată atenția, întrucât aici funcționează o echipă numeroasă de specialiști, care au, astfel, timp să se ocupe atent de fiecare pacient în parte: 30 de terapeuți, 8 medici, 30 de asistenți medicali și 48 de infirmiere, iar cele peste 70 de echipamente de terapie sunt din ultima generație. Spitalul este înființat acum trei ani, construit de la zero, astfel încât oferă condiții excelente de internare, fără riscul contaminării cu bacterii sau cu SARS CoV 2. Internările se fac numai pe bază de test, iar la externare se face un nou test. Niciun caz Covid nu a fost înregistrat de la începutul pandemiei până acum.

Sunt foarte mulțumită. Când mă duc la fizioterapie, e cea mai mare plăcere. Toți fizioterapeuții sunt foarte, foarte buni, și maseurii, fiecare excelează și îmi place foarte mult”, povestește bunica.

Zâmbind, ne povestește admirativ și despre bucătăreasă, pe care a ținut morțiș s-o cunoască pentru că îi place foarte mult cum gătește. A fost uimită să vadă cât este de tânără. Bunica e tonică, glumește, se vede că a redevenit încrezătoare în forțele ei, lăsând durerile în urmă.

La Spitalul Sfântul Sava, terapeuții fac minuni, dar ei nu sunt decât oamenii prin care Dumnezeu face, de fapt, minuni. Așa spun toți. Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală și Îngrijiri Paliative asigură internare în saloane cu 2 sau 3 paturi, în condiții de 4* și servicii medicale de 5*, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. De curând, Spitalul Sfântul Sava a achiziționat o ambulanță tip C, cu dotări și echipaj medical specializat în resuscitare și terapie intensivă, iar pregătirile pentru deschiderea unei secții ATI cu 18 paturi sunt pe ultima sută de metri.

0724.021.090 | 0724.338.881 

embed: https://www.youtube.com/watch?v=4_FQQEwmjOc

related posts

Leave a Comment