Home Actualitate În siguranță, pe litoral

În siguranță, pe litoral

by Romanov Alex
0 comment

Litoralul devine un loc mai sigur datorită supravegherii video pe care o face Poliția de la malul mării. Camerele fixe de supraveghere, sistemele video de pe elicoptere, dronele și camerele de pe mașinile poliției rutiere trimit fluxuri de informații într-un Centru de Comandă și Control care a devenit funcțional din această săptămână. Creierul Electronic al poliției constănțene a costat 6 milioane de lei și a fost inaugurat în prezența Ministrului de Interne.

Sisteme video de înaltă performanță supraveghează în prezent toate punctele cheie de pe litoral. Șoselele spre mare, căile rutiere dintre stațiuni, plajele dar și zonele intens circulate sunt sub supraveghere 24 de ore din 24.

În camera Centrului de Comandă sunt zone de supraveghere și decizie pentru ofițerii din Jandarmerie, elicoptere de monitorizare, agenții de la 112 și pompieri. Deasupra tuturor este un ofițer de serviciu care integrează informațiile și comandă acțiunile ce trebuie luate imediat.

„Ceea ce vedeți aici nu veți vedea în nicio locație din Ministerul Afacerilor Interne dintr-o structură județeană. Ceea ce vedeți aici este unic la nivel național, cu integrarea tuturor armelor noastre”, declară LUCIAN BODE, ministrul de Interne 

Nu doar activitatea zilnică a litoralului este urmarită pas cu pas din centrul de comandă. Și operațiunile speciale vor fi coordonate tot de aici.

Centrul de Comandă și Control al polițistilor de la Constanța are supraveghere video pe tot litoralul și începând din această săptămână, echipele de intervenție de urgență au fost suplimentate de câteva ori, prin aducerea câtorva sute de polițiști din toată țara.

Interventia polițiștilor în timp real în cazul oricărui tip de infracțiune scade criminalitatea cu câteva zeci de procente, susțin specialiștii.

related posts

Leave a Comment