Home Sănătate A treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer are o eficienţă de 95,6%

A treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer are o eficienţă de 95,6%

by Romanov Alex
0 comment

A treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer are o eficienţă de 95,6% împotriva formelor simptomatice ale bolii. Acesta este rezultatul ultimului studiu realizat de cercetători.

Studiul clinic, realizat în rândul a 10.000 de persoane cu vârsta peste 16 ani, arată „o eficacitate relativă de 95,6%” şi „un profil de siguranţă favorabil”, se arată într-un comunicat.

„Este vorba despre primele rezultate de eficacitate ale unui studiu randomizat pentru un rapel cu vaccinul anti-COVID-19”, au menționat cele două companii care produc vaccinul.

Acest studiu a fost realizat în timp ce „varianta Delta de coronavirus a fost principala tulpină” care a circulat în această perioadă.

„Aceste rezultate demonstrează încă o dată utilitatea dozelor de rapel (booster) în eforturile noastre de a proteja populaţia împotriva acestei boli.”, a spus director general al Pfizer.   

Vârsta medie a participanţilor la studiu a fost de aproximativ 53 de ani.

Aceste rezultate vor fi transmise autorităţilor de reglementare „cât mai curând posibil”, au adăugat cele două companii.

Mai multe ţări au autorizat deja administrarea unei doze de rapel împotriva COVID-19 pentru a creşte imunitatea persoanelor vaccinate, care pare să scadă după câteva luni, potrivit unor studii.

related posts

Leave a Comment