Home Actualitate 500 de milioane de lei pentru administraţiile locale şi IMM-uri

500 de milioane de lei pentru administraţiile locale şi IMM-uri

by Florentina Lup
0 comment

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei a semnat 24 de contracte de investiţii finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.
17 dintre acestea vizează proiecte care vor fi demarate în mai multe unităţi administrativ-teritoriale din România şi 7 investiţii au fost direcţionate către mai multe întreprinderi mici şi mijlocii (IMM).

,,Accesarea de fonduri europene şi impulsionarea atât a administraţiilor locale, cât şi a antreprenorilor, pentru a depune proiecte ce urmăresc finanţarea prin programe europene este, fără discuţie, o alternativă viabilă pentru revenirea la normalitate într-un timp cât mai scurt după perioada crizei economice cu care ne confruntăm din cauza pandemiei Covid-19.”, a declarat ministrul Ion Ştefan.

Suma de 490.562.950 lei va fi investită pentru proiecte care vizează sisteme integrate de transport durabil, modernizarea transportului public, achiziţionarea de vehicule ecologice pentru transportul public urban, construcţii de grădiniţe, staţii de epurare şi conducte de canalizare, din judeţele Tulcea, Constanţa, Covasna, Teleorman, Maramureş, Cluj, Iaşi, Prahova, Dâmboviţa, Vrancea, Ialomiţa, Bistriţa Năsăud.
Alte 7 contracte, în valoare de 6.341.045,05 lei, au fost semnate pentru proiecte destinate IMM-urilor.


related posts

Leave a Comment