Home Actualitate E ,,Ora de poveşti”, la Sibiu!

E ,,Ora de poveşti”, la Sibiu!

by Florentina Lup
0 comment

Începând de mâine, 8 februarie, micuţii din Sibiu sunt invitaţi, în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 10:00 – 11:00, la ,,Ora de poveşti”. Activitatea este organizată de Compartimentul pentru Copii şi Tineret al bibliotecii ASTRA. Bibliotecarii îi vor aştepta pe copii cu cele mai frumoase poveşti şi basme, alese din colecţiile bibliotecii, potrivite pentru vârsta lor. Petre Ispirescu, Ion Creangă, Mircea Sântimbreanu, I.L Caragiale, Alexandru Mitru, Ana Blandiana, Nina Cassian, Călin Gruia, Cezar Petrescu, Otilia Cazimir şi Gellu Naum sunt autorii care vor face parte din orele de lectură.

,,Ne aşteptăm să avem întâlniri frumoase cu cei mici, în care să aflăm sau să ne reamintim poveşti ale eroilor din literatura română pentru copii. Sperăm să fie experienţe pline de aventură, umor şi imaginaţie, care să stimuleze capacităţile de atenţie, concentrare şi memorie ale micuţilor. În funcţie de complexitatea textului lecturat şi timpul alocat, pentru o mai bună înţelegere a lecturii şi a peripeţiilor personajelor, vom exersa mici jocuri de rol.”, a spus Ana Coca, bibliotecar în cadrul Compartimentului pentru Copii şi Tineret.

La ,,Ora de poveşti” sunt aşteptaţi în special copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani, dar pot lua parte şi părinţi sau bunici care doresc să se alăture sesiunii de citit. Participarea la ora de lectură este gratuită şi se face cu permisul de acces la bibliotecă, care poate fi realizat pe loc, la biroul de înscrieri.

related posts

Leave a Comment