Home Actualitate AMBASADOR pentru COMUNITATE – linie de consiliere psihologică gratuită

AMBASADOR pentru COMUNITATE – linie de consiliere psihologică gratuită

by Florentina Lup
0 comment

Creşterea numărului de îmbolnăviri dar şi măsurile de siguranţă privind izolarea socială, sau suspendarea cursurilor şcolare, au adus schimbări majore în stilul de viaţă. Toate aceste modificări pot constitui factori de stres cu implicaţii psihologice. De aceea, Asociaţia Proacta EDU, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, lansează prima linie de consiliere psihologică pentru perioada pandemiei, dar şi după ieşirea din această criză.

Reţeaua de psihologi şi psihoterapeuţi, reuniţi în cadrul proiectului ,, AMBASADOR pentru COMUNITATE”, va oferi:

  • consiliere psihologică personalizată online/telefonic tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, pentru a le fi mai uşor să gestioneze, în această perioadă, rolul pe care îl au în comunităţile din care fac parte;
  • îndrumarea personalului didactic, pentru a putea comunica cu familiile şi astfel să direcţioneze către asociaţie cazurile speciale sau situaţiile de risc în care se află părinţii sau elevii;
  • consiliere psihologică personalizată online/telefonic pentru părinţi şi elevi;
  • în funcţie de solicitări, familiile vor primi, prin colaborarea asociaţiei cu instituţiile şi ong-urile abilitate, asistenţă socială, medicală, juridică.


,,Sunt psiholog, psihoterapeut şi mamă a patru copii. Ştiu cât de important este un cadru didactic în viaţa copiilor mei, mai ales acum, când întreaga omenire luptă cu noul coronavirus. Noi credem că un profesor nu e doar un profesor, el e un vector al educaţiei, dar şi un mesager al comunităţii. Tocmai de aceea am lansat proiectul AMBASADOR pentru COMUNITATE. Educatorii, învăţătorii şi diriginţii sunt o punte importantă de legătură cu familiile în această perioadă. Prin urmare vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem, să îi sprijinim în rolul pe care îl au. În al doilea rând, prin intermediul acestor mesageri de bună credinţă, familiile pot fi îndrumate să apeleze la ajutorul nostru, astfel încât să le oferim consultanţă psihologică, asistenţă socială şi juridică celor care sunt în situaţie de risc.”, a declarat Nicoleta Larisa Albert, iniţiatorul proiectului şi preşedintele Asociaţiei Proacta EDU.

Toate serviciile oferite în cadrul proiectului sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorităţi în această perioadă.

related posts

Leave a Comment