Home Actualitate Robot de ultimă generație la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

Robot de ultimă generație la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

by Crina Matei
0 comment

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța a fost dotat cu un aparat pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, menit să distrugă germenii periculoși, iar în contextul pandemiei virusului chinezesc este extrem de bine venit. Robotul de dezinfecție, achiziționat cu fonduri de la Primăria Constanța, funcționează pe bază de lumină UVC.

Robot de ultimă generație la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Autorităţile locale luptă cu toate forţele pentru a împiedica răspândirea virusului Covid 19. Unitatea medicală care tratează bolnavii infectaţi cu coronavirus a fost dotată cu un aparat pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor, menit să distrugă toți germenii periculoși. Robotul de dezinfecție, achiziționat cu fonduri de la Primăria Constanța, funcționează pe bază de lumină UVC.

Tehnologia robotului de dezinfecție are o eficiență de peste 99% în distrugerea virușilor și bacteriilor. Aparatul acționează fără intervenție umană şi poate fi programat să acționeze prin telecomandă pe anumite intervale de timp. În acest moment el este utilizat la capacitate maximă în saloanele în care se află bolnavi, pentru protecția personalului sanitar dar și a pacienților.

Totodată igiena mâinilor personalului medical din cadrul Spitalul Clinic de Boli Infecțioase care intră în contact cu pacienții este atent monitorizată cu ajutorul unui aparat special.  Astfel de roboți sunt folosiți și în spitalele din China pentru dezinfecție, dar și în Taiwan, Italia, Marea Britanie, Danemarca, Japonia sau Emiratele Arabe Unite.

related posts

Leave a Comment