Home Actualitate Bani europeni pentru relansarea economică a IMM-urilor

Bani europeni pentru relansarea economică a IMM-urilor

by Florentina Lup
0 comment

După semnarea contractului de finanțare cu MFE, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va lansa împreună cu STS platforma în care IMM-urile se vor înscrie în vederea depunerii proiectelor. Modul în care antreprenorii români vor avea acces la finanțarea europeană va fi comunicat în următorul interval de timp tot de către MEEMA, în calitate de administrator al schemei de ajutor de stat.

Sunt acordate trei tipuri de granturi:
● Microgranturi în valoare totală de 100 milioane euro pentru IMM-uri fără niciun angajat, PFA-uri și ONG-uri cu activitate economică în domeniiile cultural-artistice și cinematografie, cabinete medicale individuale implicate în tratarea pacienților infectați cu COVID. Valoarea unui microgrant va fi de 2.000 euro și vor fi sprijiniți aproximativ 50.000 de beneficiari.
● Granturi pentru capital de lucru în valoare totală de 350 milioane euro pentru IMM-uri din domenii de activitate precum: HoReCa, serviciile de transport, industria de evenimente, editurile și bibliotecile. Numărul beneficiarilor este de maxim 100.500.
● Granturi pentru investiții în valoare totală de 550 milioane euro, dedicate IMM-urilor din industria alimentară, energie, echipamente, servicii de îngrijire, reparații și întreținere, turism, hoteluri, confecții etc. Valoarea acestora va fi între 50.000 euro și 200.000 euro, în funcție de nevoile de finanțare ale proiectelor de investiții depuse pentru contractarea de finanțări. Numărul beneficiarilor este de maxim 15.000.

Detalii suplimentare găsiţi aici: https://bit.ly/3bSNSeP.

.

related posts

Leave a Comment