Home Administrație publică O nouă parcare, în Constanța

O nouă parcare, în Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Proiect de anvergură implementat în municipiul Constanța. Parcarea cu 320 de locuri pe terenul delimitat de străzile Ștefăniță Vodă – Dionisie cel Mic, aproape de finalizare. În ultima fază a proiectului, a început așternerea stratului final de asfalt.

Lucrările vor continua în această săptămână, pentru a acoperi toată suprafața carosabilă. Ulterior, parcarea va fi marcată și numerotată corespunzător.

“În acest moment, ne aflăm într-o parcare, pe Ștefăniță Vodă, cea mai mare parcare realizată anul acesta, peste 320 de locuri de parcare, unde în acest moment se execută lucrări de aplicare a ultimului strat de asfalt, vorbim de stratul de uzură.”, declară DANIEL VLĂESCU, șef serviciu tehnic SC Confort Urban

După această etapă vor fi efectuate marcajele rutiere, apoi parcarea va fi dată în folosință locuitorilor din zonă. La finalul lucrărilor, în zonă va fi amenajat și un spațiu dedicat pentru întoarcerea autobuzelor, cât și alei de acces, iluminat modern, trotuare, multe spații verzi și un teren de joacă.

Amenajarea parcării rezidențiale a presupus o serie de lucrări complexe de drumuri. În etapa premergătoare asfaltării, s-a reabilitat infrastructura terenului prin lucrări de excavare și compactare. Au fost create zone destinate circulației pietonilor și au fost montate bordurile care vor delimita noile locuri de parcare. Totodată, s-a amenajat și bucla de întoarcere a autobuzelor care deservesc linia 44.

Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, conducătorii auto sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment