Home Administrație publică Atenție, constănțeni! Deșeurile reciclabile neconforme nu vor mai fi ridicate de societatea de salubrizare a orașului

Atenție, constănțeni! Deșeurile reciclabile neconforme nu vor mai fi ridicate de societatea de salubrizare a orașului

by Romanov Alex
0 comment

În ultimul timp, angajații operatorului de salubrizare au găsit de foarte multe ori deșeuri menajere în pubelele galbene destinate colectării selective. Ca urmare, Primăria Constanța, împreună cu SC Polaris M Holding, au decis ca acolo unde întâlnesc astfel de situații să nu mai ridice deșeurile, iar persoana care nu depozitează deșeurile corespunzător să fie înștiințată cu privire la sancțiunile pe care le riscă.

Potrivit Legii nr. 211/2011 este interzisă amestecarea deșeurilor, abandonarea și depozitarea acestora în afara spațiilor special amenajate.

Colectarea selectivă înseamnă sănătate pentru noi, pentru mediul înconjurător și pentru generațiile ce vor urma.

Astfel, constănțenii sunt sfătuiți să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile. În pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Presați/taiați/striviți deșeurile din ambalaje înainte de a le depune în pubela galbenă. În acest mod se folosește la maximum capacitatea pubelei.

Deșeurile se biodegradează foarte greu, unele dintre ele nu se degradează niciodată.

related posts

Leave a Comment