Home Actualitate Sancțiuni în Delta Dunării

Sancțiuni în Delta Dunării

by Antonia Mocanu
0 comment

Presiune excesivă pe o zonă Strict protejată din Delta Dunării. După munții de gunoaie lăsați în urmă de turiști acum și circulația ambarcațiunilor începe să le dea bătăi de cap celor de la Biosfera Deltei Dunării. În ultima perioadă inspectorii au observat că  în unele zone ambarcațiunile încalcă legislația, iar asupra ecosistemului este creată o presiune excesivă.

Zona strict protejată Sacalin Zătoane din apropierea localității Sfântu Gheorghe pare să atragă din ce în ce mai mulți turiști. Vorbim însă de un adevărat paradis al păsărilor care găsesc aici condiții bune de cuibărit.

Pentru cei care doresc să vadă sau să fotografieze aceste frumuseți ale naturii a fost creat un scurt traseu de vizitare, balizat la o distanță care să asigura presiune minimă asupra ecosistemului.

Numărul din ce în ce mai mare de ambarcațiuni cu motoare foarte puternice depășesc limitele de siguranță stabilite și exercită o presiune îngrijorătoare asupra zonei.

Reprezentanții Biosferei Deltei Dunării spun că cei prinși că încalcă restricțiile vor suporta amenzi drastice. Amenzile au fost aplicate celor care nu respectă regulile într-o arie protejată, turiștilor din zonele Vadu Corbu care au campat ilegal, au staționat pe plajă ori au aruncat deșeuri în locurile neamenajate. 

related posts

Leave a Comment