Home Actualitate Ținte nimicite la 17 km în largul mării de artileriștii bârlădeni

Ținte nimicite la 17 km în largul mării de artileriștii bârlădeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Poligonul Complex de Trageri Capu Midia a fost locul de lansare a zeci de rachete LAR MK-4 spre ținte aflate la 17 km în largul Mării Negre. Militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă „Alexandru Tell” din Bârlad au dovedit pe terenul de instrucție că stăpânesc calculele matematice, precizia și tactica. Rachetele de calibrul 160 de mm au țâșnit din lansatoare cu o viteză de 340 m/s și au nimicit țintele aflate la suprafața apei în 45 de secunde.

Comandantul regimentului, colonelul Florin Coteț, spune că misiunea din poligonul Capu Midia a fost executată pentru familiarizarea militarilor cu acest nou sistem intrat în dotarea structurilor din cadrul regimentului, dar și pentru validarea bateriei care a executat tragerile. „Militarii au executat misiunile de foc primite în bareme bune și foarte bune și în condiții de siguranță.”, a precizat colonelul Coteț.

Structurile din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „Alexandru Tell” sunt destinate în principal în angajarea țintelor inamice aflate la distanțe mari față de dispozitivul propriu.

La tragerile din Poligonul Capu Midia, care au avut loc în perioada 17-23 iunie 2022, a fost prezent și un reprezentant al Statului Major al Forțelor Terestre, colonelul Daniel Gogoescu.

related posts

Leave a Comment