Home Actualitate Centru permanent pentru persoanele fără adăpost, inaugurat la Constanța

Centru permanent pentru persoanele fără adăpost, inaugurat la Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Constanța are, din această săptămână, primul centru permanent pentru persoanele fără adăpost. Centrul „Sfânta Filofteia” are o capacitate de 50 de locuri, 14 pentru femei și 36 pentru bărbați.

Adăpostul “Sfânta Filofteia” funcționează la etajul I al Complexului comercial ”Doi Cocoși”. Spațiul, în suprafață de aproape 400 mp, a fost reamenajat, compartimentat, utilat și mobilat, în conformitate cu standardele pentru serviciile sociale organizate ca adăposturi de noapte.

“Acesta este un moment de mare bucurie. Comunitatea pune mână de la mână pentru semenii săi și naștem un model prin generozitatea unor oameni cu inimă care s-au alăturat colegilor de la Direcția Generală de Asistență Socială.”, declară DECEBAL FĂGĂDĂU, primarul municipiului Constanța

Suma totală cheltuită din bugetul local pentru amenajare acestui spațiu a fost de aproximativ 705.000 lei.

Adăpostul are o capacitate de 50 de locuri: 1 dormitor pentru femei cu 14 paturi și 1 dormitor pentru bărbați cu 36 de paturi, dotate cu grupuri sanitare și dușuri. Spațiul deține sală de socializare, sală de primire, 1 birou pentru personal și spațiu pentru mașină de spălat.

Serviciul social furnizează gratuit persoanelor fără adăpost servicii de îngrijire personală, supraveghere, găzduire temporară pe timp de noapte, în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creşterii calităţii vieţii.

Principalele activități oferite în acest adăpost sunt: cazare pe perioada nopții 6 luni, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 6 luni; asigurarea condițiilor pentru igienă corporală (duș), igienizarea lenjeriei beneficiarilor; supravegherea beneficiarilor pe timpul nopții; asigurarea unor echipamente de cazarmament adecvate.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment