Home Actualitate Proiecte în implementare în Eforie

Proiecte în implementare în Eforie

by Antonia Mocanu
0 comment

În sudul litoralului, la Eforie se lucrează continuu pentru dezvoltarea orașului, dar cel mai important pentru a implementa proiecte importante pentru comunitate. În Eforie Nord se construiește o nouă grădiniță cu program prelungit pentru copiii din zonă. Imobilul va fi unul modern și dotat cu tot ceea ce au nevoie prichindeii din nordul stațiunii. Lucrările la această grădiniță vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.  

Cecilia Crețu, Șef Serviciu Fonduri Europene Primăria: „Grădinița cu program prelungit din Eforie Nord va fi amplasată pe bulevardul Lăpușneanu și va avea o structură de patru dormitoare și patru clase și vor adăposti un număr de 18 copii, patru grupe. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 5 milioane de lei, dintre care 4.6 reprezintă finanțare din bugetul Ministerului Dezvoltării accesați în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. În acest moment s-au finalizat lucrările de structură urmând ca până în luna decembrie clădirea să fie finalizată în totalitate. Se lucrează în acest moment la interior„.

În Eforie Sud în locul fostului internat ce deservea Liceul Carmen Sylva se construiește în aceste zile un edificiu impresionant Centrul de Excelență Carmen Sylva pentru servicii educaționale, culturale și recreative. În cadrul aceluiași proiect opt străzi din Eforie Sud vor fi modernizate.

Cecilia Crețu, Șef Serviciu Fonduri Europene Primăria Eforie: „Pe amplasamentul fostului internat care a fost demolat săptămâna trecută, au început lucrările de construire a Centrului de Excelență Carmen Sylva. Clădirea se va realiza în cadrul  unui proiect european de aproximativ 5 milioane de euro și va reprezenta  un punct de atracție pentru stațiunea Eforie Sud. Aici vom desfășura activități culturale și educative, iar în cadrul aceluiași proiect vom reabilita și un număr de opt străzi din Eforie Sud”.

Cele două proiecte aflate în derulare din Eforie Nord și Eforie Sud vor să aducă locuitorilor urbei două instituții moderne, noi, de care au mare nevoie și care vor fi finalizate în cursul anului 2020.   

related posts

Leave a Comment