Home Actualitate Constanța a înregistrat cel de-al 51-lea deces

Constanța a înregistrat cel de-al 51-lea deces

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.380  noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 25.185  de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 99.684     de cazuri. De asemenea 760 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 21 noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.975 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 10 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv.   

Menționăm faptul că în data de 10 septembrie a fost înregistrat un nou deces pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 51 este un bărbat în vârstă de 59 de ani din Constanța,  care prezenta drept comorbidități comorbidități boală cardiovasculară, fibrilație atrială, boală hepatică – steatoză hepatică. Bărbatul a  decedat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” din București.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.975 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 51 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 1.336 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 249 de persoane internate, dintre care 210 din județul Constanța și 39 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 815 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 133 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 141 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (45), asistenți medicali (59) și personal auxiliar (37).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 183 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment