Home Actualitate Ziua porților deschise la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

Ziua porților deschise la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Astăzi, în portul Tomis din municipiul Constanța a fost organizată o activitate deosebită, care i-a adus în prim plan pe polițiștii constănțeni, alături de cei mici. Peste 250 de copii de la instituțiile de învățământ preșcolare și școlare din județul Constanța au fost dornici să-i întâlnească pe polițiștii rutieri și de ordine publică, dar și pe „mascații” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Micii oaspeți au fost încântați de tehnica și dotările luptătorilor, precum și de robotul pirotehnic, folosit pentru detectarea și dezamorsarea dispozitivelor explozive.

Totodată, cei mici au fost dormici să vadă îndeaproape motocicletele de poliție rutieră ale Biroului Rutier Constanța, autospecialele de poliție rutieră ale Serviciului Rutier și autospecialele de ordine publică ale Poliției municipiului Constanța și Serviciului Ordine Publică. Polițiștii i-au lăsat să apese pe butoane, pentru a înțelege cum funcționează sistemele acustice și luminoase.

Unul dintre cele mai inedite momente a fost creat de polițiștii criminaliști, care și-au folosit instrumentele speciale pentru a-i amprenta pe cei mici și a le oferi diplome „semnate” cu propriile amprente.

De o atenție deosebită s-au bucurat și polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, care au organizat concursuri cu premii, pentru elevii și preșcolarii care au răspuns corect la întrebările referitoare la regulile de circulație rutieră și nu numai.

Totodată, printre punctele de atracție s-a numărat și noua autospecială intrată de curând în dotarea Serviciului Rutier – Educație Rutieră, special destinată și echipată pentru familiarizarea celor mici cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, autospeciala din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor i-a impresionat pe copii prin dotările speciale pentru transportul animalelor rănite, iar polițiștii le-au explicat copiilor cum se realizează microciparea și controlul microcipurilor, cu un aparat special.

Prezenți la activități au fost și polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, care le-au răspuns atât elevilor, cât și cadrelor didactice la toate întrebările și curiozitățile referitoare la munca de poliție.

Am fost încântați să le vedem zâmbetele și sa le citim fericirea din priviri.

Pentru vizita pe care ne-au făcut-o, drept mulțumire, le-am oferit celor prezenți mici surprize: baloane, dulciuri, insigne, autocolante, pliante și diplome.

Această activitate ne-a încărcat cu multă energie, așadar considerăm că scopul nostru a fost atins: am reușit să le arătăm tuturor celor prezenți că suntem prietenii lor, că suntem la datorie în permanență pentru siguranța lor și că poliția este o instituție modernă, cu dotări la cele mai înalte standarde și cu polițiști profesioniști și dedicați meseriei lor.

related posts

Leave a Comment