Home Actualitate Tinerii absolvenți au fost mai interesați să își găsească un loc de muncă în perioada verii

Tinerii absolvenți au fost mai interesați să își găsească un loc de muncă în perioada verii

by Romanov Alex
0 comment

Tinerii absolvenți au fost mai interesați să își găsească un loc de muncă în perioada verii, după încheierea anului universitar, reiese dintr-o analiză realizată de o platformă de recrutare online.

Potrivit BestJobs, nivelul aplicărilor pentru locuri de muncă entry-level sau care nu necesită experienţă a ajuns la 44% din volumul total, în creştere cu procente faţă de lunile anterioare şi cu peste 30%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, cei mai mulţi tineri fără experienţă s-au orientat către joburi precum reprezentant sau consilier vânzări, software developer, programator Java şi alte poziţii din domeniul IT & Telecom, în zona de digital (specialist social media, asistent marketing sau junior web & graphic designer), dar şi poziţii de contabil junior, consultant proiecte tehnice sau inginer.

În domeniul Vânzărilor, salariile pentru poziţii care nu necesită experienţă încep de la 400 de euro pe lună, în IT & Telecom, de la 900 euro, iar în Financiar/Contabilitate, de la 500 de euro. Pentru poziţiile entry-level din zona de digital, salariile pornesc de la 500 de euro şi pot ajunge şi la 800 de euro, pentru poziţiile tehnice pachetele salariale pornesc şi de la 700 de euro, iar pentru cele de inginer se situează între 500 şi 800 de euro, în funcţie de specializare.

Datele BestJobs arată că majoritatea tinerilor fără experienţă au căutat loc de muncă în ultima lună în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Iaşi, oraşe care sunt centre universitare importante ale ţării.

sursa foto: ejobscariera.ro

related posts

Leave a Comment