Home Sănătate Date relevante în privința vaccinării

Date relevante în privința vaccinării

by Romanov Alex
0 comment

„Vaccinarea cu schema completă scade de 14 ori riscul de deces în urma maladiei COVID-19” – acesta este rezultatul celui mai recent studiu realizat în România. Declarația vine chiar de la Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiţă a prezentat datele de eficienţă pentru România a vaccinurilor COVID-19, analiză care a fost realizată pe valul trei al pandemiei, de la începutul lunii februarie până la sfârşitul lunii mai.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că imunizarea anti-COVID cu schema completă scade de 14 ori riscul de deces. În același timp, scade de 12 ori riscul de spitalizare şi reduce de 10 ori riscul de infecţie cu Sars-COV-2, susține Gheorghiță, prezentând datele unui studiu realizat în România.

“Riscul de infecţie relativ pentru persoanele vaccinate a fost calculat prin raportarea la riscul de infecţie din grupul de persoane care au fost vaccinate cu doză unu şi care se aflau în primele 14 zile. Avem datele de eficienţă împotriva infecţiei, însemnând total cazuri pozitive cumulate, indiferent de forma, de gravitatea bolii: infecţii asimptomatice, forme uşoare, medii, severe şi forme critice.”, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare

În același timp, potrivit coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, la persoanele vaccinate cu schema completă, eficienţa pentru prevenirea infecţiei este de peste 90%, iar eficienţa împotriva spitalizării este de peste 92%.

sursa foto: studiiclinice.ro

related posts

Leave a Comment