Home Actualitate Surprize pentru studenţii Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”

Surprize pentru studenţii Academiei Navale ,,Mircea cel Bătrân”

by Florentina Lup
0 comment

Începând de miercuri, 11 noiembrie, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” are 3 laboratoare noi la Facultatea de Navigație și Management Naval și 2 la Facultatea de Inginerie Marină. Este vorba despre laboratoarele Manevra navei, Bazele logisticii, Tehnica transportului maritim, Echipamente electrice și Simulatorul de comunicații navale HARRIS, care au fost inaugurate cu prilejul marcării Zilelor Academiei Navale și a împlinirii a 148 de ani de învățământ românesc de marină militară.

Așa cum a menționat rectorul Academiei Navale, comandor conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, laboratoarele au fost proiectate pentru a răspunde atât cerințelor procesului de instruire a studenților la cele mai înalte standarde, cât și cercetării științifice.

„Ne dorim foarte mult ca la revenirea studenților noștri la cursuri în campusul universitar, să îi putem întâmpina cu laboratoare noi, dotate la standarde superioare, care să îi bucure și să îi motiveze totodată în procesul lor de învățare și de cercetare.”, a declarat Alecu Toma, rectorul academiei.

Un aspect important este faptul că laboratoarele au fost proiectate și realizate cu resurse proprii, cel de conducere și manevră a navei fiind chiar o concepție exclusiv a instituției de învățământ superior.

related posts

Leave a Comment